S. Josic o sebi

Pre upisa na Akademiju, završila sam dizajnerksu  školu u Beogradu. Kostimografija, kolaž, grafika, ulje, crtež, akvarel jesu procesi mog likovnog stvaralaštva. Međutim, svoju budućnost vidim u kostimografiji.  

Moja prva izložba akvarela desila se u Grčkoj, u ELasoni, gde su radovi i ostali. Za drugu seriju akvarela srce je otvorila moja zemlja - i to grad Bor. Studiram, živim i radim u Beogradu. Govorim italijanski. Rođena sam u Majdanpeku. Moj grad je dao sve od sebe da danas budem tu gde jesam, zbog toga mu beskrajno hvala. Ipak, biti slikar je jako opasan posao, u njemu nema prikrivanja. Ono što naslikaš to si ti, toliko si lep, toliko si ružan. Svoju intimnost deliš sa svima. 


DETALJI SA IZLOŽBE U GRČKOJ

Izložba je održana u galeriji "Hazar" u Elasoni, čiji su vlasnici braća Simos i Polis. O izložbi je brinula slikarka Tomai Kontou, koja je uspela da deo srpskih pejsaža prenese u Grčku. Na izložbi je bilo mnogo ljudi iz sveta umetnosti, a poseban pečat celoj stvari dao je jedan fantastičan grčki bend sa svojim instrumentalima. 

... U VELIKOJ GALERIJI BORSKOG MUZEJA

Zahvaljujući pesnicima Živku Avramoviću i Miloju Đurišiću, direktor Muzeja Slađana Đurđekanović, sa saradnicima, priredila je svom gradu, na svečanom otvaranju izložbe, i muzičko-poetsko veče. Samo otvaranje je imalo i neke inovacije, kao npr. glasanje za najlepšu sliku, sa izvlačenjem sretnog dobitnika itd. 

U GALERIJI FAKULTETA LIKOVNIH UMETNOSTI

U Galeriji FLU maja 2000. godine studenti profesora Dušana Jevtovića priredili su izložbu crteža, kolaža, slika, krokia ... Saša Josić je u svom kutku izložila seriju kolaža u tri osnovne boje, seriju laviranih kolaža, nekoliko tempera, tri akvarela, tri apstrakcije i par autoportreta ... 

IZ HEMEROTEKE O IZLOŽBAMA SAŠE JOSIĆ

Kako doći do Sašinih slika?

Za kraj ...


Akv01  Akv02  Akv03  Akv04  Akv05  Akv06  Akv07  Akv08 Akv09  Akv10  Akv11  Akv12 Akv13  Akv14  Akv15  Akv16
Home  Izlozbe  Utisci  Kontakt  End

© Muzej u Majdanpeku

03-04-2004